Lente: de perfecte tijd voor een detox!

Lente: de perfecte tijd voor een detox!

Zo langzamerhand nadert de lente. Hier en daar ontluiken er al bloemknoppen. Het seizoen van stampotten, wild en winterkost is dan weer voorbij. Een perfect moment om de darmen een goede doorspoelbeurt te geven en het lichaam te reinigen van toxische stoffen die het het afgelopen jaar heeft opgestapeld.

Hoewel er veel factoren zijn die een invloed hebben op je gezondheid die je niet kunt controleren, kan een goede levensstijl en pro-actieve zorg voor je gezondheid een belangrijke invloed hebben op je fysieke welzijn. Goede voeding, beweging, rust en stress management hebben geen nadere uitleg nodig, maar er is vaak minder aandacht voor het terugdringen van de toxische lading. Dat maakt deze niet minder belangrijk. Jouw gezondheid manifesteert zich van binnen naar buiten en het goed functioneren van je vitale organen en het reduceren van de toxische lading kan je gezondheid net zo beïnvloeden als iedere andere factor waar je controle over kunt uitoefenen. Met de Cleanse & Restore Kit heeft doTERRA een systeem ontwikkeld om gifstoffen afvoeren voor iedereen makkelijk te maken.

Om het belang van het terugdringen van de toxische lading te begrijpen, gaan we eerst enkele termen definiëren en doornemen hoe ons natuurlijke ontgiftingssysteem werkt. Een gifstof is een substantie die overmatige stress in het lichaam creëert. Giftige lading refereert naar het volume van deze substanties die zich in het lichaam hebben opgehoopt en de belasting die dat voor de vitale organen en lichamelijke systemen bezorgt. Toxines komen van velerlei bronnen en van vele zijn we ons niet eens bewust. Bedreigingen uit het milieu, chemicaliën en straling zijn drie van de meest voorkomende categorieën. Technisch gezien is iedere substantie die een vaste chemische samenstelling heeft een chemische stof, maar in gewone taal is een chemische stof iedere substantie, natuurlijk of chemisch, die stress in het lichaam veroorzaakt. Voorbeelden van chemische stoffen waar we regelmatig mee in aanraking komen, zijn ingrediënten in bewerkt voedsel, zoals kunstmatige zoetstoffen, smaakversterkers, uitlaatgassen, sigarettenrook, oplosmiddelen, plastic, pesticiden, xeno oestrogenen en agressieve schoonmaakmiddelen. Straling verwijst naar hoog geladen deeltjes die een negatief effect kunnen hebben op de celstructuur en op ons DNA. De meest voorkomende vorm van straling waar we aan bloot staan, is zonlicht. Onze lichamen worden dagelijks aan ontelbare gifstoffen blootgesteld en vele daarvan zijn niet te voorkomen, maar we kunnen stappen ondernemen om hun effect op onze gezondheid te minimaliseren.

Jouw lichaam heeft een aantal verschillende ingangen waardoor het direct openstaat voor toxines en een aantal mechanismes die het gebruikt om met deze blootstelling om te gaan. De drie meest kwetsbare ingangen zijn de longen, de spijsvertering en de huid. We staan onmiddellijk in contact met de gifstoffen via het voedsel dat we eten, de lucht die we inademen en alles wat met onze huid in contact komt. Onze lichamen hebben hun natuurlijke afweermechanisme om deze entreepunten te beschermen. Bijvoorbeeld, om ons meest ontvankelijke weefsel te beschermen, zijn onze neus, mond en keel voorzien van een dik, slijmerig membraan dat niet-lichaameigen onderdelen tegenhoudt. Hoewel we weinig invloed kunnen uitoefenen over hoeveel lucht we buiten inademen of de chemische stoffen waar we onbewust mee in aanraking komen, kunnen we maatregelen treffen om de uitwerking hiervan te minimaliseren en het lichaam helpen deze toxines af te voeren.

Ons lichaam bevat van binnen bacteriën die het afweermechanisme helpen om de toxische lading te verlagen. In het spijsverteringskanaal leven miljarden micro-organismen die tezamen een natuurlijk ecosysteem vormen. Deze micro-organismen, vaak ook wel microflora genoemd of gezonde flora, spelen een belangrijke rol in onze algehele gezondheid. Zonder een gezonde pro-biotische omgeving die de groei van deze microbiota stimuleert, zouden minder vriendelijke flora de vrije hand hebben om het gastro-intestinale kanaal aan te vallen. Deze microflora dienen een aantal verschillende doelen. De gezonde flora helpen om de spijsvertering efficiënt te laten verlopen, produceren enzymen die de proteïnen afbreken in bruikbare amino vetzuren, helpen het lichaam om verschillende vitamines te produceren en zijn de sleutel in het transport van vitamines en mineralen door de darmwand in de bloedcirculatie. Zonder hen zouden metabolische en neuromusculaire functies niet goed verlopen, zouden we tekorten aan voedingsstoffen oplopen en ons immuunsysteem verzwakken.

Het 30-daagse programma dat doTERRA heeft ontwikkeld om de toxische lading te verminderen, komt in de vorm van de ‘lente schoonmaak’. Dit ontgiftingsprogramma is eenvoudig en makkelijk te volgen. Het bestaat uit een aantal innovatieve producten die samenwerken met de reinigingsprogramma’s van het lichaam en als het gecombineerd wordt met een gezond dieet, helpt het Cleanse & Restore programma om je gezondheid en de werking van je vitale organen te maximaliseren, zodat je de gifstoffen in je lichaam kunt minimaliseren en deze resultaten lange termijn kunt handhaven*. De basis van deze 30-daagse cleanse bestaat uit een 8-tal producten.

GX Assist is doTERRA’s antwoord op de behoefte om onmiddellijk te ontgiften*. Een combinatie van CPTG® essentiële oliën en caprylzuur maakt dat GX Assist het natuurlijke ontgiftingsproces ondersteunt door een onvriendelijke cultuur te creëren in het spijsverteringskanaal voor gifstoffen. De gepatenteerde essentiële olie samenstelling helpt het spijsverteringssysteem te zuiveren en te reinigen terwijl het caprylzuur het algehele spijsverteringssysteem en de microbiële balans versterkt*. Je 30-daagse vernieuwing zou moeten beginnen met de inname van GX Assist voor 10 dagen, één softgel per maaltijd tot een maximum van 3 per dag. Begin met één softgel per dag om je tolerantie te stimuleren.

De afronding van de eerste fase van je 30-daagse vernieuwingsprogramma gebeurt met PB Assist®+ probiotische verdedigingsformule, een combinatie van probiotische vezels en zes soorten probiotische micro-organismen die de groei stimuleren van gezonde microflora in het spijsverteringskanaal*. Door deze formule 10 dagen te gebruiken nadat je GX Assist hebt gebruikt, wordt een positieve balans van microflora gestimuleerd wat resulteert in een optimaal functionerend spijsverterings- en immuunsysteem en gastro-intestinale functie*. Eén vegetarische capsule drie maal per dag bij een maaltijd is alles wat je lichaam nodig heeft om een overvloedige, vriendelijke microflora populatie te kweken.

Gedurende het gehele 30-daagse vernieuwingsprogramma zijn er twee andere supplementen die genomen dienen te worden voor additionele reinigingsondersteuning. Ten eerst Zendocrine® Detoxification complex. Een gepatenteerde samenstelling die helpt bij een gezond functioneren van de lever, nieren, darmen, longen en huid*. Je kunt deze gebruiken in een vegetarische capsule of in een softgel, afhankelijk van welke voorkeur je hebt van inname. Voor wie bezorgd is over het lange termijn goed functioneren van de lever, nieren, darmen, longen en huid kan Zendocrine het hele jaar door dagelijks gebruikt worden, maar voor wie de ‘lente schoonmaak’ doet, is het een essentieel onderdeel van de 30-daagse vernieuwing*. Twee capsules of softgels dagelijks, één bij het ontbijt en één bij het diner met een dieet met voedsel met een hoge voedingswaarde zal het normale proces van zelfreiniging van de functies van de lever en andere organen ondersteunen*.

DigestZen Terrazyme® spijsverterings enzymecomplex werkt in synergie met Zendocrine als een dagelijks supplement om het ontgiftingsproces van het lichaam te ondersteunen, maar is een sleutelformule voor de 30-daagse zuivering. Een van de grootste problemen met een belasting door gifstoffen is de voedingstekorten die ontstaan door het eten van sterk bewerkte voedingswaren vol conserveringsmiddelen. De gepatenteerde samenstelling van actieve, onbewerkte enzymen en ondersteunende factoren zorgen dat DigestZen TerraZyme een gebrek aan voedingsstoffen aanvult die vitaal voor een gezonde spijsvertering, metabolisme en de ontwikkeling van celenergie zijn*. Neem één tot drie capsules met de maaltijden, afhankelijk van de voedingswaarde van de maaltijd die je tot je neemt (neem maar één capsule als de maaltijd hoogwaardige voedingsstoffen bevat) om de natuurlijke ontgifting te stimuleren*.

Tot slot biedt doTERRA een lijn van voedingssupplementen die, tezamen met een deugdelijk dieet, onderhoud kan verzorgen aan de natuurlijke weerstand van je lichaam tegen gifstoffen*. doTERRA’s Lifelong Vitality Pack bestaat uit drie voedingssupplementen die deel zouden moeten uitmaken van je dagelijkse voedingsplan, maar helemaal belangrijk zijn als onderdeel van je detox programma*. Microplex MVp Food Nutrient Complex bevat een gebalanceerde formule van bio vitaminen en mineralen om de voedingstekorten aan te vullen en een gezond metabolisme en celenergie te ondersteunen. xEO Mega® is een gepatenteerde formule van omega vetzuren en CPTG® essentiële oliën die diverse belangrijke lichaamsprocessen ondersteunen, waaronder de immuunfunctie*. Alpha CRS®+ Cellular Vitality Complex tot slot is een innovatieve samenstelling van botanische extracten die een gezonde celfunctie en celenergie ondersteunen*. Tezamen voorzien deze supplementen in de voedingsstoffen die je nodig hebt om je gezondheid te behouden en versterken de effectiviteit van de 30-daagse cleanse*.

Cleanse and Restore Kit1Deze supplementen kunnen met andere doTERRA producten gecombineerd worden gedurende het programma. Afhankelijk van je persoonlijke doelen kunnen deze producten in de Cleanse & Restore Kit genomen worden met andere doTERRA essentiële oliën en voedingssupplementen. De kit bevat eveneens een 15 ml. Lemon (Citroen) essentiële olie die je kunt toevoegen aan je favoriete drankje om het interne ontgiftingsproces te ondersteunen*. Wie interesse heeft in gewichtsmanagement kan de Slim&Sassy lijn toevoegen aan de ‘lente schoonmaak’ en specifiek de metabolic essentiële olie samenstelling en de softgels*. Naast dat deze producten je helpen om je hongergevoel te managen en een gezond metabolisme ondersteunen, ondersteunt deze gepatenteerde CPTG® essentiële olie samenstelling ook de gezondheid van je vitale organen*.

doTERRA’s oplossing voor het minimaliseren van de toxische lading is onvergelijkbaar met alle andere conventionele reinigingen. Geen extreme dieetaanpassingen die schadelijk kunnen zijn voor je algehele gezondheid, geen inname van lepels vol vezels en geen korte termijn oplossingen. Met de Cleanse & Restore Kit wordt in deze 30-daagse lente schoonmaak de efficiency van je lichaams eigen reinigingsmechanismen van gifstoffen verbetert voor een duurzame gezondheid*. Gezond van binnenuit. Deze kit kost €211,75 en je kunt er hier meer over lezen of deze bestellen.

Ik heb 10 kaartjes voor een informatieavond over dit detoxprogramma op 27 maart in Heerenveen, 29 maart in Eemnes, 1 april in Den Bosch, 4 april in Apeldoorn en 6 april in Den Haag. Wil je graag een van deze kaartjes? Stuur een mail naar info@blizevents.com


*Deze stellingen zijn niet goedgekeurd door de desbetreffende instanties. Als je problemen hebt met je gezondheid, raadpleeg te allen tijde een arts.


bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook
 

Welkom op mijn blog!
Hier hoop ik je te inspireren met mijn ontdekkingsreizen op het gebied van bliss, gezondheid en bewustzijn. Een reactie van jou vind ik leuk!

 

Wat fijn dat je mijn site bezoekt!
 

Ik ben Liesbeth. Mijn passie is bewustwording en -making, van de binnen- en buitenwereld, om gezondheid, balans en geluk te vinden.
Mag ik jou ook inspireren?
 
 

Liesbeth Bakker Profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf
en terug naar de natuur.

tickets

Bliz Newz

Aanbiedingen, nieuwtjes, cadeautjes of inspiratie van ons of anderen, ontvang je via onze Bliz Newz.
captcha 

Logo BE small

Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40