Natuurlijke bescherming tegen insecten

De emotionele werking van Steranijs

StarAnise 1

Steranijs ondersteunt een gezonde spijsvertering en is daarom ook het hoofdbestandsdeel van doterra ZenGest.

Algemene werking:
- Ondersteunt een gezonde spijsvertering
- Helpt bij een sterk immuunsysteem
- Ondersteunend bij een gezonde cellulaire functie
- Werkt ontspannend
- Smaakmaker in voedsel en dranken

Tips voor gebruik:
- Doe één druppel olie etherische olie in de thee en neem even een rustmoment.
- Gebruik 1-2 druppels olie samen met een basisolie voor een rustgevende massage.
- Neem 1-2 druppels in met een Veggie Capsule om een ontspannen gevoel te bevorderen.
- Gebruik de olie in een diffuser. Mix met bloem- en houtachtige oliën om een aardende en emotioneel balancerende ervaring te creëren.

Toepassingsmethoden:
- Topisch (Op de huid)
- Aromatisch
- Inwendig

Hoe herken je de kwaliteit van essentiële oliën?

Read More

Natuurlijke bescherming tegen insecten

Read More

Burnout is weer helemaal in

Read More

The Power of Clarity

Op donderdagavond 16 november 2017 zal EFT Master Carol Look een lezing (2,5 uur) geven.

Je zult tijdens deze lezing veel leren over het ontstaan en de toepassing van deze succesvolle stress-release techniek en ook hoe je EFT goed op jezelf kunt toepassen om stress, spanningsklachten en emotionele conflicten snel en effectief aan te pakken.

Deze lezing vormt een prachtige introductie op EFT (Emotional Freedom Techniques) en tevens leg je deze avond een goede basis voor de workshops: Carol zal laten zien hoe je EFT kunt inzetten om in korte tijd doorbraken en meer succes in je leven en bedrijf te creëren.

Over Carol Look

EFT-master Carol Look is een Amerikaanse topcoach, auteur en veelgevraagd spreker. Ze ontwikkelde de baanbrekende coachingsmethode: “The Yes Code”. Carol behoort tot een van de eersten die van Gary Craig, de grondlegger van Emotional Freedom Techniques, de titel EFT-master heeft ontvangen. Ze geeft workshops in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Europa.

Carol Look werkt al 18 jaar met EFT en staat bekend om haar enorme expertise en deskundigheid. Daarnaast is ze geschoold in de psychoteherapie en klinische hypnose. Ze is een expert in het coachen en helpen van mensen die vastzitten in oude patronen en deze op een snelle en effectieve manier willen doorbreken. Velen zullen haar al kennen als prominente spreker op de jaarlijks terugkerende Tapping World Summit.

Door je op te geven voor de workshop ga je akkoord met de volgende voorwaarden:

Het is niet toegestaan opnames van de workshops te maken.Na aanschaf van de tickets is het niet mogelijk om geld terug te ontvangen.In geval van annulering van het event door omstandigheden die buiten de macht van de organisatie liggen, zult u uw ticketprijs retour ontvangen. De organisatie is niet verantwoordelijk voor overige kosten.

eft tapping points 370Praktische informatie

Lezing The Power of Clarity met EFT-master Carol Look

Wanneer: 16 november 2018: 19-21.30 uur

Locatie: De Burgerij, Dusseldorperweg 103, Limmen

Taal: Engels

Ticketprijs: €45 incl. btw

Detox je huishouden

Read More

Natuurlijke bescherming tegen insecten

Valt het jou ook op hoe weinig insecten je nog ziet? Je hoeft de voorruit van je auto tegenwoordig niet meer te wassen bij het tankstation, omdat er geen dode vliegen en muggen meer opzitten. Mijn hart maakte net een sprongetje, omdat ik sinds lange tijd een bij in mijn voortuin zag vliegen. Sinds kot heb ik een insectenhotel in de voortuin, de lavendel en de hortensia’s staan uitbundig te bloeien en zo hoop ik een fijne plek te hebben, hoe klein ook, voor bijen en dergelijke.

De zomer is er weer en zo ook de reclamespotjes om muggen en andere ongewenste insecten te weren. Ik weet niet hoe het voor jou voelt, maar ik voel diep van binnen een alsmaar groeiende weerstand tegen al die chemische bestrijdings- en schoonmaakmiddelen. De moderne maatschappij met z’n 7 miljarden is zo’n enorme belasting voor moeder aarde! ik wil haar helpen waar ik kan. Zo neem ik al zo lang als ik me kan herinneren zelf tassen mee naar de supermarkt om geen plastic tas te hoeven kopen en zo niet bij te dragen aan de plasticberg. Gisteren vertelde iemand dat de Lidl nu verantwoorde zakjes verkoopt voor 60 of 70 cent bij de groente- en fruitafdeling die duurzaam zijn. Hoe tof is dat? Mijn hart wordt zo blij van al die initiatieven! Wist je dat synthetische kleding ook bijdraagt aan de plasticberg :( ??

Terug naar de insecten
De natuur maakt zelf volop gebruik van essentiële oliën om insecten te weren of om ze juist aan te trekken (bloemen) en daarom helpen ze ons ook!
In deze tijd van het jaar kan er veel overlast van mierenzijn. Dit is heel eenvoudig op een natuurlijke manier op te lossen. Neem een sprayflesje en vul deze met water. Afhankelijk van de grootte, voeg je daar een paar druppels Pepermuntolie aan toe (wel een 100% zuivere, anders belast je alsnog de natuur!). Als je doTERRA gebruikt, doe dan zo’n 5 druppels op 50 ml. Een druppel van doTERRA’s Pepermunt kost €0,12 en zo heb je voor €0,60 een natuurlijk middel tegen mieren waar je lang mee doet! Schud voor gebruik en spray dan op het gebied waar je de mieren wilt verjagen. Werkt het niet afdoende, voeg dan een paar druppels pepermuntolie toe.

Muggen
Om muggen te weren, kun je Terrashield op de blote lichaamsdelen aanbrengen. Deze olie is verdund met cocosnootolie en kan puur op het lichaam worden aangebracht. Wil je de muggen buiten houden? Neem dan de spray van Terrashield en spray op de deur- en raamposten. Om je ’s nachts te beschermen, kun je Terrashield in een verstuiver doen, of op een klamboe of op het beddengoed sprayen. Patchouli houden muggen ook niet van en veel mensen vinden dit een aangename geur. Ben je gestoken en jeukt het? Dan kun je Lavendelolie gebruiken om de jeuk te verminderen.

Gestoken door een bij of horzel?
Au! Zorg eerst dat je de angel goed hebt verwijderd. Als de angel eruit is, doe dan een druppel Basilicum of Purify op de beet om de pijn te verminderen en de genezing te bespoedigen.

Muizen
Sprenkel 1 of 2 druppels Purify bij de kleine kieren waar de muizen doorheen komen of leg daar een watje met 2 druppels erop. Dit houdt muizen op afstand.

Luizen
Ook een van de grootste moederergernissen kan gewoon natuurlijk worden opgelost! Trek een rand met Melaleucaolie (ook wel Teatree) om de haargrens heen. Je kunt additioneel een druppel Melaleuca door de conditioner doen om het haar onaantrekkelijk te maken voor luizen. Zo simpel kan het zijn!

Teken
Op Facebook circuleert een filmpje dat iemand een druppel Pepermuntolie op een teek laat vallen die dan uit het lichaam komt. Dit is niet een methode die wij aanbevelen! De kans is groot dat de teek in het lichaam gaat overgeven als die zoveel van die sterke olie over zich heen krijgt en dat is precies wat je niet wilt! Dus verwijder een teek altijd op de juiste manier met een tekentang.

Om teken af te weren, kun je Terrashield essentiële olie gebruiken. Ik doe ook als het warm is eens in de 3 dagen een druppel in de nek van mijn kat met een pipetje, zodat hij ook beschermd is als hij buiten de boel onveilig maakt.

Termieten
Breng Patchouli of Vetiver, een gras uit Haïti, aan rond de fundering en de grond rond de houtstructuren om termieten te weren. Je kunt de oliën ook verstuiven. Als je de termieten wilt doden, gebruik dan Kruidnagelollie.

Met de natuur, voor de natuur!


Bij op bloem 
Dit blog is bedoeld om te informeren en inspireren. Als je ziek bent, consulteer altijd een arts. Eventuele claims die worden gedaan zijn niet goedgekeurd door de betreffende instanties.


bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook
 

Welkom op mijn blog!
Hier hoop ik je te inspireren met mijn ontdekkingsreizen op het gebied van bliss, gezondheid en bewustzijn. Een reactie van jou vind ik leuk!

 

Wat fijn dat je mijn site bezoekt!
 

Ik ben Liesbeth. Mijn passie is bewustwording en -making, van de binnen- en buitenwereld, om gezondheid, balans en geluk te vinden.
Mag ik jou ook inspireren?
 
 

Liesbeth Bakker Profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf
en terug naar de natuur.

tickets

Bliz Newz

Aanbiedingen, nieuwtjes, cadeautjes of inspiratie van ons of anderen, ontvang je via onze Bliz Newz.
captcha 

Logo BE small

Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth11 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 37 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40 Notice: Undefined variable: s5boxwidth12 in /mnt/web114/b2/76/57677376/htdocs/modules/mod_s5_box/mod_s5_box.php on line 40